Lindgården – För bra omvårdad

Alla människor är lika, men ändå så olika. Vi har olika behov intressen och drömmar – stora som små. Vi på Lindgården vill vara ett personligt och nära alternativ till dig som söker omvårdnad.  Ett tryggt val för dig som söker en plats att leva, en plats att vara. För dig som söker ett hem.

Vi finns för dig

Lindgården är ett enskilt äldreboende som drivs av en stiftelse (här hittar du våra stadgar). Vi är stolta över att vara en idéburen verksamhet där eventuella vinster och överskott återinvesteras i verksamhetens utveckling. Det gagnar dig som boende.

Vi vet att du är unik. Därför erbjuder vi olika tjänster för olika behov. Vi vill bemöta dig som du vill bli bemött. Ett värdigt bemötande, oavsett vilken tjänst du väljer: äldreboende, hemtjänst, trygghetsboende eller restaurang.

Äldreboende

Äldreboendet är hjärtat i vår verksamhet. Vår målsättning är att erbjuda dig ett hem där miljön, bemötande och trygghet är viktiga ledstjärnor. Därför har vi till exempel en läkare på plats varje vecka, anställd arbetsterapeut och löpande anordnar vi aktiviteter för våra boende. Vår önskan är att du ska få leva ditt liv. Efter dina villkor. Läs mer om vårt äldreboende.

Trygghetsboende

Vi erbjuder ett modernt trygghetsboende; en boendeform med egen hyresrätt där någon i hushållet är äldre än 70 år. På vårt trygghetsboende finns en värdinna som ordnar aktiviteter och som är ett stöd i samtal och med enklare uppgifter. Läs mer om vårt trygghetsboende.

Hemtjänst

För dig som behöver lite extra hjälp erbjuder vi hemtjänst. I första hand för boende på trygghetsboendet, men där vårt verksamhetsområde är hela Rosenlund. Vår hemtjänstpersonal utför också vid behov och önskemål ruttjänster. Läs mer om vår hemtjänst.

Restaurang

Vår restaurang är öppen för alla – för dig som boende och för dig som kommer utifrån. De senaste åren har fler och fler hittat till vår restaurang. Det tycker vi är kul. Vi hoppas att du också hittar hit. Läs mer om vår restaurang.

För plats på äldreboendet eller för hjälp av hemtjänst krävs beslut av kommunens biståndshandläggare.