Nyheter

Den 15 december har vi ett bekräftat fall av Covid bland våra boende. För vår del innebär det att vi informerar på dörrarna till berörda avdelningar om att smittspårning pågår och att vi avråder från besök. Myndigheter har instruktioner och rutiner som vi nu följer i vårt uppdrag att smittspåra och begränsa smittan. För våra boende innebär det att vi genomfört tester idag och kommer att göra ett uppföljande test inom några dagar. Vi har en tydlig uppfattning om vilken väg smittan har kommit in på boendet. De rutiner som gäller sedan 1 oktober gäller fortfarande och vi uppmanar alla våra besökare att följa de instruktioner som finns skriftligt eller ges av vår personal.

 

 

Från 1 oktober upphör myndigheternas besöksförbud på landets äldreboende. Vi är tacksamma till det men ser också en viss ökning av smittspridning i samhället och därför kommer vissa restriktioner gälla även i fortsättningen. Vi utvärderar regelbundet vårt arbete med corona/ covid och våra rutiner kan därför ändras. Vad som gäller finns under fliken aktuellt på vår hemsida.

 

Besökare är välkomna mellan 11:00 - 19:00

Ring gärna avdelningen innan besök så att vår personal är förberedda på att släppa in dig. (dörrarna kommer fortsatt vara låsta)

Besöken sker i den boendes lägenhet. Högst två personer per tillfälle.

Vi håller avstånd och använder handsprit. Visir finns att låna för den som önskar.

Du som är frisk är välkommen

Det finns fortsatt möjlighet att boka samtalsrum eller möte via skype. Bokning sker via växeln: 036-440 48 50

Restaurangen är tillsvidare stängd för personer som inte bor i vårt äldreboende eller vårt trygghetsboende.

 

2020-08-20

Förslag och samtal kring stängda äldreboende förs på olika håll och vi försöker förbereda oss för att kunna öppna upp på något sätt så fort det blir tillåtet. Att på ett säkert sätt hitta former för att träffas och få en tillvaro där social gemenskap ska bli möjligt står högt på vår önskelista. Redan nu kan du boka tid för skypesamtal med dem som bor hos oss och från och med nu finns det också möjlighet att boka besök vid någon av våra två plexiglas-skärmar. Tid, både skype och plexiskärmarna, bokas i vår reception på telefon 036- 440 48 50. För att vi ska kunna garantera en säker miljö behöver bokning göras minst en dag i förväg måndag till fredag. Önskas besök eller skype under kväll och helg behöver bokningen göras två dagar innan.

Under nästa vecka kommer vi byta teknik för vårt TV-utbud (eg. comhem) Vi har tagit hjälp av vår tidigare vaktmästare Lars Wendel, för att genomföra omprogrammeringen på var och ens TV. Vissa apparater kan vara för gamla för att kunna ta emot signaler via den nya tekniken och i de fall kommer Lars att kontakta anhöriga. Vi har valt att Lars ska göra jobbet för att genomföra teknikskiftet med så få personer som möjligt inne på våra boende. Hjälp med teknik och ev. utbyte av apparater görs utan någon debitering av tid, I de fall vi ombeds köpa TV-apparat kommer vi att debitera för TV:n.